Blog

  1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Bez kategorije
  6. /
  7. Laboratorijske stolice – industrijske...

Laboratorijske stolice – industrijske stolice

laboratorijske-stolice-industrijske-stolice

Nedavno ste opremili radni prostor sa određenim nameštajem i već niste zadovoljni kako se pokazao? Laboratorijske stolice – industrijske stolice gube svoje funkcije i postaju neudobne, a stolovi klimavi? Ne brinite, jer za svaki problem postoji adekvatno rešenje,  a mi ćemo vam pomoći da, uz nekoliko korisnih saveta, postanete profesionalac u odabiru kvalitetnog nameštaja.

Mogućnost da radite u prijatnom okruženju, smešteni u udoban nameštaj važan je deo same organizacije radnog prostora. Visokokvalitetne laboratorijske stolice – industrijske stolice neizostavan su element za bezbednost i zdravlje vaših zaposlenih. Namenjene za radna mesta i radne zadatke sa različitim namenama i operacijama, bilo da je reč o industrijskom postrojenju, kasi ili kozmetičkom salonu, ove stolice mogu se prilagoditi svakom prostoru.

Kako bismo vam pomogli da pronađete komade nameštaja koji olakšavaju zaposlenima duge periode sedenja, a istovremeno podstiču produktivnost, izdvojili smo 5 elemenata koje treba uzeti u obzir prilikom investiranja u laboratorijske stolice – industrijske stolice.

Uslovi rada

Od toga kakve su oblasti vašeg poslovanja, laboratorijskog, odnosno industrijskog prostora zavisi i sam raspored sedenja i organizacija posla. Dizajn enterijera mora dati jedinstven pečat identitetu vaše kompanije, preduzeća ili laboratorije. U skladu sa delatnošću kojom se bavite, vi ćete odabrati adekvatan nameštaj i prilagoditi dizajn istog. Na primer, stomatološke ordinacije zahtevaju stolice podesive visine, bez naslona ili sa kratkim naslonom, sa točkičima koji su lako pokretljivi, a istovremeno čvrsti i sigurni. Računarski kabineti će, s druge strane, zahtevati stolice koje imaju lako prilagodljive pune naslone, sa mnogo više funkcionalnosti. 

Dalje, bilo da govorimo o zatvorenom ili otvorenom konceptu poslovnog prostora, bitno je da nameštaj koji imate bude prilagodljiv promenama. Bilo bi dobro da nameštaj koji već imate možete iskoristiti, a dobro osmišljene laboratorijske stolice – industrijske stolice uvek mogu pronaći svoje mesto u novom-starom enterijeru.

Namena stolica

Laboratorijske stolice – industrijske stolice već se dugo nalaze na tržistu i postoji velika ponuda asortimana. Usled raznolikosti ponude, posebno po pitanju funkcionalnosti i dizajna, mogu se lako uklopiti u bilo koji ambijent. 

Za razliku od nekih drugih radnih stolica, ove stolice se mogu premeštati i prilagođavati drugim potrebama poslovnog prostora. Lako se mogu odložiti i, s obzirom da ne zauzimaju puno prostora, olakšavaju čišćenje i održavanje prostorija. Pošto pri nabavci stolica uvek morate da imate u vidu gde će i za koju namenu biti korištene, laboratorijske stolice – industrijske stolice vam značajno proširuju mogućnosti svojom fleksibilnošću.

Kvalitet materijala izrade

Pouzdanost materijala za izradu i dizajn komada nameštaja važni su u svakom okruženju, a posebno u proizvodno-uslužnim okruženjima i laboratorijama. Po pitanju dizajna i konstrukcije, laboratorijske stolice – industrijske stolice odlikuje jednostavnost, ali to ne treba da zavara na prvi pogled. Njih odlikuje izdržljivost i manja sklonost ka oštećenjima. 

Po pitanju materijala za izradu ovakvih elemenata nameštaja, najčešće proizvođači biraju jednu od ove tri opcije: tkanina, vinil ili poliuretan.

Iako tkanina može pružiti veću udobnost i odati utisak modernijeg stila, obično se ne koristi pri izradi nameštaja koji se koristi u specifičnim uslovima rada, kao što su industrijski pogoni ili laboratorije. Vinil se pokazao kao mnogo zahvalniji materijal za takva okruženja; otporniji je na mrlje, lako se čisti i odlikuje ga visok stepen izdržljivosti. Baš ono što je potrebno da karakteriše laboratorijske stolice – industrijske stolice. Pored vinila, poliuretan je još jedan kvalitetan materijal, vrlo čvrst, sintetički i pogodan za rad u teškim uslovima.

Udobnost laboratorijske stolice – industrijske stolice

Udobnost predstavlja jedan od primarnih faktora bez obzira u kom radnom okruženju radite. Posebno je značajan ako je u pitanju posao koji zahteva višesatno sedenje, preciznost u radu, rad za računarom i sl. Što više sedenja, potrebno je i više udobnosti. 

Loše držanje tela tokom dužih vremenskih perioda može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, od bolova u kičmi do glavobolje i napetosti, što svakako loše utiče na produktivnost i efikasnost radnika. Ulaganje u udobne i visokokvalitetne laboratorijske stolice – industrijske stolice može smanjiti ove rizike i posledice. Neke od odlika koje treba da poseduju ovakvi nameštaji jesu udobni nasloni i sedišta, čvrsti okviri i podesiva visina delova. Sedišta treba da budu čvrsta, sigurna i prilagodljive udobnosti, jer ne odgovara svim zaposlenima isto.

Na primer, neke stolice imaju ograničenja težine, pa u skladu sa tim potražite opcije u kojima zaposleni može da koristi stolicu bezbedno i udobno. Takođe, nasloni za noge mogu učiniti ove stolice ergonomičnijim i lakšim za korišćenje za osoblje u laboratoriji. Mnoge laboratorijske stolice – industrijske stolice dolaze sa ugrađenim prstenovima za stopala koji omogućavaju podršku nogama u bilo kom položaju.

Cena 

Za veliku većinu ovo je primarna kategorija po kojoj će se laboratorijske stolice – industrijske stolice birati, ali ne dozvolite da vam to bude i jedini kriterijum. Često ljudi zažale što nisu odvojili nešto veću sumu za nabavku ovih stolica, jer se na kraju ispostavilo da jeftino rešenje nije uvek i ono najbolje. Jasno je da ne može svako priuštiti stolice koje spadaju u industrijske standarde i najpoznatije brendove u svetu. Svakako, među onim pristupačnijim mogu se pronaći visokokvalitetni proizvodi koji ispunjavaju sve standarde, pogotovo ako imate odlične saradnike, kao što su naši stručnjaci u timu Temma trade kompanije, koji vas mogu detaljno uputiti u karakteristike proizvoda pre kupovine.

Pronalaženje nameštaja visokog kvaliteta izrade, koji odgovaraju postavljenim zahtevima i standardima može biti pravi izazov. Kupovina nameštaja specifične namene, kao što su laboratorijske stolice – industrijske stolice, značajna je investicija. Kako vam nabavka ne bi predstavljala glavobolju, obratite se nama ili posetite neku od naših prodavnica, a naš tim iskusnih saradnika pomoći će vam da istražite različite mogućnosti i budete zadovoljni kupovinom – sada i dugoročno.

PODELITE OVAJ ČLANAK

Pročitajte ostale članke