Blog

  1. /
  2. Blog
  3. /
  4. Bez kategorije
  5. /
  6. Kako izabrati pravi nameštaj...

Kako izabrati pravi nameštaj po meri za vaš dom?

Stambeni prostor Bojan Milankov - stan ZR 04

Kada biramo nameštaj za naš privatni ili poslovni prostor, mi želimo da on bude savršeno uklopljen sa enterijerom i prilagođen našim potrebama i stilu. Nameštaj po meri je na neki način personalizacija samog prostora, u kome provodimo veliki deo vremena, i zato je važno da se tu osećamo prijatno. Kada se opredelimo za nameštaj po meri, mi stvaramo jedinstven prostor, inspirisanim našim željama. 

Nameštaj se ne menja često i zato je važno da odaberete samo ono najbolje. Takva investicija je ima brojne benefite – nameštaj po meri je izrađen prema vašim potrebama i zahtevima, stilski i po merama prilagođen identitetu vašeg doma, sa kvalitetom koji će trajati dugi niz godina. 

Potraga za takvim nameštajem oduzima mnogo vremena i zahteva da budete strpljivi, a opet da imate jasnu predstavu šta želite. Zato, obratite pažnju na 5 korisnih saveta koje smo prirpemili za vas, kako biste lakše pronašli ono što vam je potrebno.

Poznavanje prostora u kome živite

Dobro bi bilo da detaljno sagledate prostor u kome živite, kako biste maksimalno mogli da iskoristite prednosti koje vam nudi nameštaj po meri. Prilagođavanje prostoru i iskorišćavanje svih delova doma, pa i onih zahtevnijih, uz nameštaj napravljen po meri neće biti nepremostiva prepreka. Arhitektura prostora će dobiti na stilu i karakteru, a vi prostor prilagođen vašim željama, bez nekih uglova ili ćoškova koji stoje prazni i remete idealnu sliku vašeg doma. 

Potražite pouzdanog proizvođača

Pouzdan proizvođač je pola posla! Kada je u pitanju nameštaj po meri, važno je da tog nekog bije dobar glas u datoj industriji. Sigurno ne biste voleli da vam posao radi neko ko nema iskustva u ovom poslu. Raspitajte se kod drugih ljudi ili proverite njihove reference i recenzije, pa onda odlučite ko bi bio najbolji izbor.

Trendovi u industriji – izbor dizajna i materijala

Kada birate i kupujete nameštaj po meri za vaš dom, on treba da vas oduševi svaki put kada uđete u svoju kuću. Naravno, estetika nije dovoljna sama po sebi. Nameštaj po meri treba, pre svega, da bude funkcionalan i praktično uklopljen u prostor. 

 Da li želite moderan, minimalistički izgled ili toplu, rustičnu atmosferu?Da li radije birate jednostavne linije i neutralne boje da bi kreirali miran i prostran prostor, ili pak življe note sa puno detalja? To je sve stvar je ličnih preferencija i karaktera. Širok dijapazon stilova i materijala upravo vam omogućava da zadovoljite svoju maštu i opremite dom baš onako kako ste oduvek i želeli. 

Kada govorimo o materijalu za nameštaj po meri, praktičnost igra značajnu ulogu. Vaš nameštaj mora da bude udoban i izdržljiv, pogotovo ako se koristi svakodnevno. Takođe, ukoliko imate kućnog ljubimca, bitno je da materijal bude praktičan za svakodnevno čišćenje. Isto tako, ako imate malu decu, treba obratiti pažnju da se taj nameštaj lako održava i bude bezbedan za njih. Svejedno da li radije birate tkaninu koja pruža udobnost i toplinu ili vam je potreban materijal lak za održavanje, važno je da bude funkcionalan i trajan, kako biste uživali u svom nameštaju na duge staze. 

Momenat na koji mnogi obrćaju pažnju jeste i ekološki održiva opcija. Postoje materijali napravljeni od obnovljivih izvora, recikliranih materijala, sa niskim uticajem na životnu sredinu. Ovo omogućava čuvanje planete, ali i dobar osećaj da ste uređenjem svog prostora učinili i dobro delo. 

Kako održavati nameštaj po meri

Pre svega, redovno čistite nameštaj radi uklanjanja prašina i mrlja. Koristite adekvatno sredstvo za čišćenje, koje je preporučeno za određeni materijal nameštaja. Takođe, zaštitite ga od sunčeve svetlosti. Izbegavajte izlaganje direktnom sunčevom svetlu, kako biste sprečili oštećenje materijala i bleđenje boje. Isto tako, pažljivo rukujte sa nameštajem da ne bi došlo do neželjenog oštećenja. Nameštaj po meri je pravljen da dugo traje, ali nije na odmet izbegavati previše naglih pokreta i obratiti pažnju na pravilno podizanje i pomeranje. 

Cena i uslovi isporuke

Praktičan, kvalitetan i proveren nameštaj značajno će uštedeti vaš novac, ali će i smanjiti potrebu za čestim promenama čime vam se dodatno štedi vreme. Međutim, nemojte odlučivati samo na osnovu cene. Razgledajte i uporedite ponude različitih proizvođača, odnos kvaliteta i cene. Kada kupujete nameštaj po meri vi pravite dugoročnu investiciju, te je važno da odaberete kvalitetne materijale i iskusnog proizvođača. Ako je cena i malo viša, na duge staze ovo se svakako isplati. 

Pored toga, prilikom uspostavljanja saradnje sa nekim proizvođačem nameštaja po meri, obratite pažnju na garanciju koju on pruža. Isto tako, proverite uslove isporuke i montaže kako biste bili sigurni da će proces ići glatko i bez problema. Ako se sve uskladi po meri vašeg posla, vi štedite vreme, novac i dobijate produktivnost. Spremnost prilagođavanja je suština svakog trenda, vaše je da ga po sebi modelujete.

Dom predstavlja prostor koji se neprekidno uređuje i menja. On je odraz stila i karaktera samih ukućana, napravljen da upotpuni njihove potrebe i želje. Zato, je potrebno obratiti pažnju na odabir i najsitnijih detalja, a posebno različitih komada nameštaja. Nameštaj po meri vam može biti idealno rešenje u ovoj situaciji, jer ga krojite u skladu sa svojim željama i merama svog doma. Naravno, nismo svi stručnjaci da osmislimo ili dizajniramo isti, ali to ne treba da vam bude prepreka. Naša kompanija Temma trade ima profesionalni tim, koji će vam pomoći u dizajniranju prostora, pa čak i izrade 3D modela idejnog rešenja. Takođe, nudimo širok izbor dekora i materijala za izradu, a neke od primera možete videti i na našoj veb stranici.

PODELITE OVAJ ČLANAK

Pročitajte ostale članke