Blog

  1. /
  2. Blog
  3. /
  4. Bez kategorije
  5. /
  6. Saveti za izbor kancelarijske...

Saveti za izbor kancelarijske radne stolice

saveti za izbor kancelarijske radne stolice

Sve više poslovnih organizacija ulaže trud da osmisle radni prostor u skladu sa potrebama svojih zaposlenih. Prepoznale su da je obezbeđivanje dobro opremljenog prostora koji neguje dobrobit radnika ono što povećava njihovo angažovanje, što zauzvrat donosi bolje krajnje rezultate u poslovanju kompanije. Nameštaj, poput podesivog radnog stola ili ergonomske kancelarijske radne stolice, značajno doprinose pozitivnom utisku.

Kada govorimo o izboru kancelarijske radne stolice za dugo sedenje tokom radnih sati, odabir može biti teška odluka. Da li je zbog samog dizajna, tehničkih detalja ili same cene, nabavka ovakve stolice izazov je koji ipak nije nepremostiva prepreka. Naš prioritet je da vam pomognemo u pronalasku savršene stolice koja stilski i funkcionalno odgovara vašem timu. Zato, ako ste spremni da pametno investirate, obratite pažnju na 5 saveta za lakši izbor kancelarijske radne stolice.

Namena kancelarijske radne stolice 

Pre nego što krenete u nabavku kancelarijske radne stolice, važno je da utvrdite namenu iste. Pre svega, da li će je koristiti samo jedan zaposleni ili više ljudi u kancelariji? Da li će u njoj provoditi 2-3 sata ili puno radno vreme? 

Kako ne biste mnogo lutali i detaljno pregledali sve kancelarijske radne stolice u prodavnici ili po internet sajtovima, mi ćemo vam pomoći da skratite tu pretragu prema odrednicama koje su vama značajne. 

Ukoliko se vaši zaposleni bave poslom koji zahteva kretanje tela, taj parametar treba da vam bude na umu. Tada je korisno da se obezbede kancelarijske radne stolice prilagodljive za tu namenu – lagana, ne prevelika, bez držača za ruke ili sa onima koji su mobilni. Takođe, neka ima kvalitetne točkiće kako bi se olakšalo kretanje po bilo kojoj površini. Ukoliko je reč o više statitčnom poslu, neka stolica bude udobna, ergonomski podesiva, sa kavlitetnom podrškom za lumbalni deo leđa, glavu i vrat. Ovo će vam pomoći da nađete idelana balans između optimalnog komfora i individualnih potreba.

Materijal za izradu

Koji je najbolji materijal za kancelarijske radne stolice? Koji je najdugotrajniji? Koliko je praktičan za održavanje? 

Ova i brojna druga pitanja treba uzeti u obzir pri kupovini kancelarijske radne stolice. Dizajn treba da bude u balansu sa snagom materijala od koga je stolica napravljena, a to svakako nije lako postići. 

Potražite materijale koji su udobni i isplativi tokom dužeg perioda. Uverite se da je podloga kancelarijske radne stolice izrađena od visokokvalitetne pene, a da je tkanina, kojom je obložena, prozračna i laka za čišćenje. Naslon stolice isto tako treba da održava protok vazduha i udobno oblikuje telo, dok se težina raspoređuje po celoj površini. Drvo i plastika su materijali koji se najlakše čiste, a kada je reč o presvlakama, eko-koža i koža su najjednostavnije za održavanje. Kancelarijske radne stolice sa mrežastim presvlakama nisu jednostavne za čišćenje, jer nisu lake za rasklopiti na posebne delove. Kako god da odlučite, važno je da odaberete materijal koji odgovara nameni posla i prija vašoj koži.

U prilog zdravlju

Da li vaše radno mesto podrazumeva da sedite dugo? Niste u mogućnosti da pauzom prekinete rutinu poslovnih obaveza? Imate li zbog toga probleme sa leđima i ukočenim mišićima? Ništa novo!

Ulaganjem u kvalitetan nameštaj investirate u svoje zdravlje, a gradite ravnotežu između udobnosti i funkcionalnosti. Kancelarijske radne stolice su inovativno rešenje za zdravo sedenje. Zahvaljujući velikom izboru ovih stolica lako ćete pronaći onu koja je idealna za vas. Pored benefita po zdravlje, olakšavaju radni dan, a zaposleni će imati energije za obavljanje svojih poslovnih zadataka. Naravno, ne zaboravite da ponekad ustanete i istegnete svoje telo. Brojne studije ističu da je pokret potreban za održavanje vitalnosti tela i uma. 

Pored toga, izbor stolice itekako doprinosi koncentraciji i efikasnosti na poslu. Kancelarijske radne stolice nisu obične stolice, već nešto što vam pruža podršku za celo telo, ono što vas relaksira i održava koncentraciju. Kada uzmete u obzir vrstu posla kojom se bavite, radno okruženje i telesne karakteristike, biće vam lakše da odaberete ono što vam je potrebno.

Eco-friendly 

Uz razmišljanje o svom i zdravlju svojih zaposlenih, razmislite i o opcijama koje će doprineti očuvanju okoline i eko sistema. Postoje proizvođači koji su usmereni na eco-friendly strategije te proizvode kancelarijske radne stolice koje su eco-friendly stolice. Zanimljivo je da ponuda ovakvih stolica nije ni mala. Pored kvaliteta, udobnosti i funkcionalnosti, dobićete komad nameštaja koji je u skladu sa prirodom. 

U skladu sa estetikom

Pored svih navedenih faktora, ne smemo izgubiti iz vida ni estetski momenat. Osmotrite svoj poslovni prostor, njegov raspored i trenutni dizajn kako biste znali u kom pravcu da pravite promene kada je reč o obnovi nameštaja. Vaš radni prostor treba da prati željeni stil i identitet, ali neka manja odstupanja od datog su dobrodošla, jer tako izražavate svoju kreativnost i individualnost. Ukoliko je enterijer uređen prema minimalističkim principima, svakako ne bi bila dobra ideja da nove kancelarijske radne stolice budu u prenaglašenim bojama, sa izražajnim dekoracijama i detaljima. 

S druge strane, ako brinete samo o izgledu kancelarijske radne stolice, to može da ide na štetu zaposlenih. Negativno će uticati na njihovo zdravlje usled nepravilnog višečasovnog sedenja, a trpeće i njihova produktivnost, motivisanost i krajnji rezultati poslovanja. Kada birate, birajte kvalitetne proizvode, koji prave balans između stila i udobnosti, funkcionalnosti i kreativnosti.

Kancelarijske radne stolice treba da budu po vašoj i meri vaših zaposlenih, kako bi se zadovoljile potrebe pravilnog i zdravog sedenja. Ukoliko ste spremni na takve promene, kompanija Temma trade vam može pomoći u odabiru i izradi upravo takvih stolica – visokokvalitetnih, multifunkcionalnih, onih koje olakšavaju obavljanje posla. Posetite nas u nekoj od poslovnica, a naši stručni prodavci će vam pružiti savet kako da kreativno i funkcionalno opremite svoj poslovni prostor.

PODELITE OVAJ ČLANAK

Pročitajte ostale članke