Blog

  1. Home
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. Bez kategorije
  6. /
  7. Podesivi radni stolovi povećavaju...

Podesivi radni stolovi povećavaju produktivnost zaposlenih – istina ili mit

Podesivi radni stolovi povećavaju produktivnost zaposlenih - istina ili mit

Jednog dana kažu da je sedenje dobro, a već sledećeg dana je to nešto najgore što možete učiniti za svoje telo. Sto ljudi sto ćudi! Kako da znate šta je zaista dobro za vas i vaše zaposlene? Oslušnite njihove potrebe i potrudite se da ih zadovoljite. Ako ste voljni da postavite veće targete, morate se pobrinuti da vaši zaposleni budu na vrhunci zadatka. Posebna pažnja se posvećuje trendovima u očuvanju zdravlja radnika, gde se traže ključni elementi produktivnog radnog prostora – udobne stolice, jastuci kao dodatna potpora, nasloni za noge i sl. Neki smatraju da, pre svega, podesivi radni stolovi povećavaju produktivnost zaposlenih i utiču na očuvanje zdravlja i povećanje zadovoljstva tokom boravka u kancelarijama.

Inovativne ideje u uređenju radnog prostora postale su neizostavan detalj kada je reč o uticaju na produktivnost i efikasnost u radu. Da bismo vam malo pomogli u odgovoru na ove izazove, pokušaćemo zajedno da odgonetnemo da li podesivi radni stolovi povećavaju produktivnost zaposlenih i obratiti pažnju na 5 benefita koje ovi stolovi imaju po nas. 

Ali, pre nego što istaknemo dobrobiti korišćenja ovih stolova, kratko ćemo se osvrnuti na to šta su podesivi radni stolovi. Vrlo jednostavno! Stolovi podesive visine su oni koji se mogu ručno ili elektronski podesiti na različite visine, kako bi korisnik mogao da sedi ili stoji u skladu sa tim. Čak i kada sedite, možete podesiti sto po vlastitim potrebama i sprečiti potencijalne nelagode u leđima i vratnom delu. Ergonomski stolovi dostupni su u širokom spektru cena i modela, a prednosti koje donose su brojne. Generalno, smatra se da podesivi radni stolovi povećavaju produktivnost zaposlenih, a mi ćemo videti i zašto je to tako.

Očuvanje zdravlja zaposlenih

Sedenje za konvencionalnim radnim stolom podstiče nepravilno pozicioniranje tela. Ako provodite sate i sate radeći na računaru i koristeći tastaturu, neće proći mnogo vremena pre nego osetite nelagodnost u zglobovima. Takođe, ako stalno sedite tokom obavljanja posla, potpuno je prirodno da ćete vremenom opustiti mišiće i svoje držanje. Kičma se krivi, bol postaje jači, a posledice dugoročne. Ergonomski stolovi povećavaju vašu svest o tome kako stojite, što olakšava ispravljanje držanja svaki put kada zaboravite i počnete da se saginjete. Samim tim, kada je osoba bez bolova, ima elana za rad, tako da nije mit da podesivi radni stolovi povećavaju produktivnost zaposlenih. Pored toga, neke studije navode da kada možete da kombinujete stajanje i sedenje, trošite kalorije i doprinosite očuvanju vitalnosti.

Podizanje raspoloženja i energije

Zbog sedenja tokom dužeg vremena javlja se pospanost i nivo energije opada. Međutim, kada imate priliku da ustanete ili prošetate nekoliko koraka, promena položaja vas budi i revitalizira tokom radnog dana. S obzirom na to da je nama u prirodi da se krećemo, menjamo naše držanje ili protegnemo, korišćenje podesivih stolova odličan je način da te potrebe ispunimo. Zahvaljujući ovim mogućnostima za promenu u svakodnevnoj rutini, podesivi radni stolovi povećavaju produktivnost zaposlenih i čini da svoje obaveze odrađuju sa više energije i motivacije. Opušteno i uravnoteženo fizičko i emocionalno stanje je savršena osnova za postizanje produktivnosti. Ovo je istina koja ima značajan uticaj na kvalitet posla i zadovoljstvo vaših klijenata.

Olakšava umni rad i podiže fokus

Pored toga što olakšavaju izvođenje fizičkog dela posla, podesivi stolovi, sprečavajući bol u vašem telu, rasterećuju i umni rad. Fizički bol ima mnogo veći efekat na vaše emocionalno stanje, jer vas to muči i ne dozvoljava da se fokusirate na rad i iskoristite svoje potencijale. Kada imate priliku da sprečite potencijalne probleme, onda ne treba da se dvoumite. Zaposleni treba da imaju kvalitetne uslove za rad, jer to znači da ćete vi imati postignute odlične rezultate i obezbeđeno dalje poslovanje. Možda vam se ne čini kao toliko značajna promena, ali verujte da jeste! Podesivi radni stolovi povećavaju produktivnost zaposlenih, i neće vam trebati mnogo vremena da se u to uverite i sami.

Poboljšano angažovanje i produktivnost

Kada svoj radni sto možete prilagoditi vlastitim potrebama, značajno doprinosite povećanju koncentracije i kreativnosti, vaš mozak postaje aktivniji, ujedno se održava i visok nivo energije. Mogućnost da sedenje zamenite za stajanje, i obrnuto, učiniće da se osećate više angažovano i motivisano da svoj posao odradite najbolje što možete, pomognete drugima i unapredite svoje sposobnosti. Izazovi koje pred vas postavljaju zahtevi modernog poslovanja ne predstavljaju više nepremostivu prepreku. Elektropodesivi stolovi se prilagođavaju svakom ponaosob i čine da posao obavljate efikasnije i sa uživanjem. Samim tim, ovo znači da podesivi radni stolovi povećavaju produktivnost zaposlenih i čine da budu bolja verzija sebe!

Marketinški trik za brendiranje kompanije

Možda vam zvuči zbunjujuće, ali uspešna reklama kompanije počinje onda kada se poslodavac pobrine da njegovi zaposleni budu zadovljni na poslu. Kako to ima veze jedno sa drugim? Ima tako što će svaki zadovoljan radnik širiti lepe reči o svom radnom mestu i kolektivu, što doprinosi oplemenjivanju identiteta kompanije. Jedan od lakših načina da podstaknete pozitivne utiske o vama i kompaniji jeste da ulažete u njihovo zdravlje. Verovali ili ne, podesivi radni stolovi mogu vam pomoći u tome!

To možete postići inovativnim i kreativnim uređenjem poslovnog prostora, a jedan od ključnih elemenata za postizanje istog su elektropodesivi stolovi. Ovi  stolovi su spoj stila i funkcionalnosti, pokreta i udobnosti, koji će sigurno doprineti ispunjenju potreba zaposlenih. Samim tim, pozitivni efekat na zaposlenog ukazuje i na to da podesivi radni stolovi povećavaju produktivnost zaposlenih. Kada su njihove potrebe uvažene, zaposleni će pozitivno govoriti o svom šefu, i ostati lojalni kompaniji u kojoj rade.

Podesivi radni stolovi su sve popularniji među programerima, gejmerima, menadžerima, marketarima, kao i svima koji traže udobnost, fleksibilnost i prilagodljivost tokom rada ili zabave. Brojni su članci koji ističu njihove prednosti i korist po zaposlene. Mi bismo mogli u nedogled pisati o benefitima koji ukazuju da nije mit, već istina, da podesivi radni stolovi povećavaju produktivnost zaposlenih, ali to nije poenta. Važno je da vi prepoznate dobre strane i efekte ovakvog nameštaja i uključite ga u standardni dizajn vašeg enterijera. Ukoliko ste spremni na ove promene, možete posetiti neku od Temma trade prodavnica u Novom Sadu ili Beogradu, a naši stručni saradnici će vam pružiti potrebne savete i pomoći da napravite pravi izbor.

PODELITE OVAJ ČLANAK

Pročitajte ostale članke